De omgeving

De terplogementen zijn omgeven door weilanden, het uitzicht is op diverse plekken op de terp dan ook bijzonder fraai en weids. Jannum ligt 8 km van de prachtige elfsteden  stad Dokkum, 25 km van het Nationale park Lauwersmeer, 20 km van Leeuwarden en 9 km van Holwerd ( boot Ameland).

FietsroutesEr zijn veel fiets- en wandelmogelijkheden, landelijke fietsroutes en er zijn ook veel regionale routes die langs de verschillende bezienswaardigheden voeren. Het fietsroute netwerk verknoopt kleinere fietsroutes aan elkaar.
In de omgeving beginnen veel historische wandelpaden waaronder het Burmaniapad. (route aanwezig). In de directe omgeving zijn volop activiteiten, (water)sport, musea, cultuur historie en bezienswaardigheden.

Op fietsafstand zijn er de Friese elfsteden Dokkum en Leeuwarden, vakantiewoning Jannum
het bruggetje van Bartlehiem, de hoogste terp van Nederland Hogebeintum, diverse states en landgoederen, maar ook een uitstapje naar Ameland en Schiermonnikoog is mogelijk en dat is zeker de moeite waard. Voor de kinderen is er onder andere op korte afstand een overdekte speeltuin Sanjesfertier (Veenwouden), Aqua Zoo (Leeuwarden), openluchtzwembad in Hallum, strand Eeltjemeer en recreatie Noarderleech.

Meer informatie kunt u krijgen bij het admiraliteitshuis in Dokkum of bij de terp in Hogebeintum.
In de logementen is informatie over diverse activiteiten en bezienswaardigheden aanwezig.

De diverse LINKS kunt u hier vinden.